recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kruidige gehaktspies met knoflooksaus

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - Griekse yoghurt (150 g)
  • - olijfolie extra vierge (5 eetlepels)
  • - knoflook (4 tenen)
  • - chilipoeder (1 eetlepel)
  • - verse munt (2 eetlepels)
  • - peterselie (3 eetlepels)
  • - rundergehakt (500 g)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met stokbrood en salade.
  • 2 Voorbereiding: Hak de peterselie fijn; Hak de verse munt fijn; Pers de knoflook uit.
  • 3 Meng in een kom het gehakt met de peterselie, munt, chilipoeder, de helft van de knoflook, zout en peper naar smaak en 3 eetlepels olijfolie tot een smeuïge massa, kneed alles goed door elkaar.
  • 4 Verdeel het gehakt in 2 porties per persoon en vorm ze tot worstjes.
  • 5 Kneed de worstjes rond stevige spiesjes.
  • 6 Leg ze tot gebruik afgedekt in de koelkast.
  • 7 Meng in een schaaltje de Griekse yoghurt met de rest van de knoflook, 2 eetlepels olijfolie en zout en peper naar smaak.
  • 8 Rooster de gehaktspiesjes op de barbecue in circa 10-12 minuten rondom bruin en gaar.
  • 9 Serveer ze met de knoflooksaus.
  • 10 Wijntip: Stevige rode wijn, Côtes du Roussillon, Côtes du Ventoux.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.