recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kruidige hete bliksem

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - water (300 ml)
  • - rucola (75 gram)
  • - verse tijmblaadjes (1 eetlepel)
  • - grote uien (2 )
  • - runderbraadworsten (4 )
  • - appels (elstar) (600 gram)
  • - pastinaak (500 gram)
  • - kruimige aardappelen (1 kilo)
  • - gemalen koriander (2 theelepels)
  • - kurkuma (2 theelepels)
  • - olijfolie (4 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Schil de aardappelen en de pastinaak en snijd deze in blokjes van drie cm.
  • 2 Schil de appels en snijd deze in stukken.
  • 3 Snipper de uien.
  • 4 Verwarm de helft van de olijfolie in de wok en roer er de helft van de kurkuma en alle koriander door.
  • 5 Schep de aardappelen en pastinaak met wat zout en peper erdoor en bak al omscheppend twee tot drie minuten.
  • 6 Schep de appel erdoor en schenk de helft van het water bij.
  • 7 Smoor alles afgedekt in tien tot twaalf minuten zachtjes gaar.
  • 8 Verwarm intussen in de hapjespan de rest van de olijfolie en bak de braadworsten rondom bruin.
  • 9 Verdeel de ui met een theelepel kurkuma en tijm tussen de worsten en schenk er de rest van het water bij.
  • 10 Laat de worsten in acht tot tien minuten zachtjes gaar sudderen, keer ze regelmatig.
  • 11 Pureer het uienmengsel in de blender of in een hoge kom met staafmixer tot een lekkere jus.
  • 12 Voeg zo nodig nog een scheutje water toe.
  • 13 Stamp de aardappel met pastinaak en appel tot een grove stamppot en schep de rucola erdoor.
  • 14 Breng zo nodig op smaak met wat zout.
  • 15 Serveer de stamppot met in het midden een kuiltje en schep de uienjus erin.
  • 16 Leg de braadworst erop.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.