recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kruidige kipkarbonade met koolraap

Hoofdgerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - water (200 ml)
  • - couscous (250 gram)
  • - peterselie (fijngehakt) (3 eetlepels)
  • - citroen (0.5 )
  • - koolraap (500 gram)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - ui (groot) (1 )
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - gemberpoeder (2 theelepels)
  • - kaneel (1 theelepel)
  • - kipkarbonades (4 )
Bereidingswijze
  • 1 Pers de citroen en rasp deze.
  • 2 Snipper de ui grof.
  • 3 Snijd de koolraap in blokjes.
  • 4 Kruid de kipkarbonades met zout, versgemalen peper, kaneel en gemberpoeder en bak ze in een hapjespan met olijfolie rondom bruin.
  • 5 Verdeel de ui, knoflook en koolraap eromheen en bak alles nog 3-4 minuten.
  • 6 Schep er naar smaak wat citroensap met de rasp en peterselie door en voeg het water en wat zout toe.
  • 7 Stoof de kip en koolraap in 20 minuten zachtjes gaar.
  • 8 Bereid de couscous volgens de aanwijzingen en serveer de couscous bij de kipkarbonade met koolraap.