recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kruidige kipkarbonade met koolraap

Hoofdgerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - water (200 ml)
  • - couscous (250 gram)
  • - peterselie (fijngehakt) (3 eetlepels)
  • - citroen (0.5 )
  • - koolraap (500 gram)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - ui (groot) (1 )
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - gemberpoeder (2 theelepels)
  • - kaneel (1 theelepel)
  • - kipkarbonades (4 )
Bereidingswijze
  • 1 Pers de citroen en rasp deze.
  • 2 Snipper de ui grof.
  • 3 Snijd de koolraap in blokjes.
  • 4 Kruid de kipkarbonades met zout, versgemalen peper, kaneel en gemberpoeder en bak ze in een hapjespan met olijfolie rondom bruin.
  • 5 Verdeel de ui, knoflook en koolraap eromheen en bak alles nog 3-4 minuten.
  • 6 Schep er naar smaak wat citroensap met de rasp en peterselie door en voeg het water en wat zout toe.
  • 7 Stoof de kip en koolraap in 20 minuten zachtjes gaar.
  • 8 Bereid de couscous volgens de aanwijzingen en serveer de couscous bij de kipkarbonade met koolraap.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.