recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kruidige kippenbouten uit de oven

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - kleine tomaatjes (10 stuks)
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - ontbijtspek (4 plakjes)
  • - verse roomkaas met knoflook en fijne kruiden (75 g)
  • - sinaasappel (1 stuks)
  • - kippenbouten (4 )
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met frieten en tomatensalade.
  • 2 Voorbereiding: Rasp de sinaasappel.
  • 3 Verwarm de oven voor op 175 graden C.
  • 4 Maak het vel van de kippenbouten voorzichtig los.
  • 5 Meng de sinaasappelrasp met zwarte peper naar smaak door de verse roomkaas en verdeel de kaas over de bouten.
  • 6 Trek het vel er dan weer voorzichtig overheen.
  • 7 Leg de bouten naast elkaar in een ovenschaal, leg de plakjes spek erop en sprenkel de olijfolie erover.
  • 8 Laat de kippenbouten in de oven in 40-50 minuten gaar en knapperig bruin worden, bedruip de bouten regelmatig met braadvocht.
  • 9 Wijntip: Volle rode wijn, zoals Côtes du Rhône of Chianti.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.