recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kruidige kipvleugels met wortelcouscous

Hoofdgerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - water (400 ml)
  • - yoghurtdressing (3 eetlepels)
  • - gemengde sla (300 gram)
  • - couscous (250 gram)
  • - wortelsalade (200 gram)
  • - ui (1 )
  • - citroen (1 )
  • - kipvleugels (12 )
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - shoarmakruiden (2 eetlepels)
  • - knoflook (2 tenen)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • 2 Pers de knoflook.
  • 3 Pers en rasp de citroen.
  • 4 Snipper de ui.
  • 5 Meng de knoflook met shoarmakruiden en de helft van de olijfolie en wrijf de kipvleugels hiermee in.
  • 6 Leg ze in een braadslede en sprenkel er een beetje citroensap over.
  • 7 Braad de kipvleugels in de oven in 25-30 minuten bruin en gaar.
  • 8 Fruit de ui in een hapjespan zachtjes glazig en schep de wortel en couscous erdoor.
  • 9 Bak alles 2 minuten en meng dan de citroenrasp met wat zout, versgemalen zwarte peper en het water erdoor.
  • 10 Breng alles aan de kook en laat de couscous dan van het vuur af afgedekt 10 minuten wellen.
  • 11 Schep in een schaal de sla en dressing door elkaar.
  • 12 Schep de couscous in diepe borden en leg de kipvleugels erop.
  • 13 Geef de salade erbij.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.