recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kruidige lamsbout met pastinaak uit de oven

Hoofdgerecht
4 personen
60 min
Ingrediënten
  • - vleesfond (200 ml)
  • - rode ui (2 stuks)
  • - pastinaak (600 gram)
  • - lamsbouten (2 stuks)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - citroen (1 stuks)
  • - verse oregano (2 eetlepels)
  • - geperste knoflook (3 tenen)
Bereidingswijze
  • 1 Zorg dat de lamsbouten op kamertemperatuur zijn.
  • 2 Rasp de citroen en pers de citroen uit.
  • 3 Hak de oregano fijn.
  • 4 Meng de knoflook met de oregano, citroenrasp en sap, wat zout en versgemalen peper en de olijfolie.
  • 5 Wrijf de lamsbouten in met dit mengsel en leg ze naast elkaar in een braadslede.
  • 6 Schil de pastinaken met een dunschiller, snijd ze in de lengte in vieren en snijd ze daarna in grote stukken.
  • 7 Snijd de rode ui in parten.
  • 8 Verdeel de pastinaak en rode ui rond de lamsbouten.
  • 9 Schenk de fond op de bodem.
  • 10 Schuif de braadslede in de oven en schakel de oven in op 175 °C.
  • 11 Braad de lamsbout in 40 minuten mooi bruin en van binnen rosé en laat de pastinaak gaar worden.
  • 12 Serveer de lamsbout in plakken op warme borden en schep de pastinaak met ui ernaast.
  • 13 Kook het braadvocht op hoog vuur in tot een mooie jus en schep de jus over het vlees.
  • 14 Lekker met frieten en een groene salade.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.