recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kruidige lamsrack met tuinboontjes

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - diepvries tuinbonen (1 pak)
  • - lamsrack (2 )
  • - mosterd (2 eetlepel(s))
  • - italiaanse kruiden (2 eetlepel(s))
  • - olijfolie (2 eetlepel(s))
  • - vleesfond (100 ml)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met friet.
  • 2 Voorbereiding: ontdooi de tuinbonen.
  • 3 Verwijder de stugge grijze vezeltjes rond de tuinbonen, zodat er mooie groen boontjes overblijven.
  • 4 Wrijf de lamsracks in met zout, peper, mosterd, groene kruiden en olijfolie.
  • 5 Bak de lamsracks in een hapjespan op hoog vuur in 10 minuten mooi bruin.
  • 6 Leg ze in een ovenschaal en laat ze in een warme oven van 150 °C in nog 10-15 minuten nagaren.
  • 7 Schep de tuinboontjes met vleesfond en zout en peper naar smaak door het bakvet en verwarm ze al omscheppend in 4-6 minuten.
  • 8 Snijd de lamsracks elk in zes koteletjes.
  • 9 Schep in het midden van vier warme borden een bergje tuinbonen en zet de koteletjes er tegenaan.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.