recepten

Zoeken in alle recepten

Kruidige lamsrack met tuinboontjes

Kruidige lamsrack met tuinboontjes

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - diepvries tuinbonen (1 pak)
  • - lamsrack (2 )
  • - mosterd (2 eetlepel(s))
  • - italiaanse kruiden (2 eetlepel(s))
  • - olijfolie (2 eetlepel(s))
  • - vleesfond (100 ml)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met friet.
  • 2 Voorbereiding: ontdooi de tuinbonen.
  • 3 Verwijder de stugge grijze vezeltjes rond de tuinbonen, zodat er mooie groen boontjes overblijven.
  • 4 Wrijf de lamsracks in met zout, peper, mosterd, groene kruiden en olijfolie.
  • 5 Bak de lamsracks in een hapjespan op hoog vuur in 10 minuten mooi bruin.
  • 6 Leg ze in een ovenschaal en laat ze in een warme oven van 150 °C in nog 10-15 minuten nagaren.
  • 7 Schep de tuinboontjes met vleesfond en zout en peper naar smaak door het bakvet en verwarm ze al omscheppend in 4-6 minuten.
  • 8 Snijd de lamsracks elk in zes koteletjes.
  • 9 Schep in het midden van vier warme borden een bergje tuinbonen en zet de koteletjes er tegenaan.