recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kruidige pangasiusfilets uit de oven met hutspot

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - water (150 ml)
  • - kerriepoeder (3 theelepels)
  • - diepvries pangasiusfilets (500 gram)
  • - peterselie (4 takjes)
  • - knoflook (1 teen)
  • - tuinkruiden bouillonpoeder (2 theelepels)
  • - aardappelblokjes (450 gram)
  • - hutspotgroenten (1 kilo)
  • - olijfolie (5 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Extra benodigdheden: braadslede of ovenschaal.
  • 2 Zorg dat de pangasiusfilet ontdooid is.
  • 3 Vet de braadslede of ovenschaal in.
  • 4 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 5 Verwarm drievijfde van de olijfolie in een hapjespan en roerbak de hutspotgroenten en aardappelblokjes drie tot vier minuten.
  • 6 Strooi de bouillonpoeder erover en voeg het water toe.
  • 7 Smoor afgedekt in vijftien minuten zachtjes gaar.
  • 8 Pel de knoflook.
  • 9 Hak de knoflook en peterselie fijn.
  • 10 Wrijf de pangasiusfilets in met zout, kerriepoeder en wat olijfolie.
  • 11 Leg ze in een braadslede, strooi de knoflook en peterselie erover en sprenkel er nog wat olijfolie over.
  • 12 Bak de vis in de oven in tien tot vijftien minuten gaar.
  • 13 Stamp de hutspotgroenten en de aardappelblokjes met een stamper heel fijn.
  • 14 Verwarm al roerend op zacht vuur tot een smeuïge puree.
  • 15 Schep de puree in diepe borden en leg de pangasiusfilets erop.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.