recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kruidige pangasiusrolletjes uit de oven

Hoofdgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - sperziebonen (500 gram)
  • - tafelaardappelen (1 kilo)
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - rode ui (1 )
  • - dille (2 eetlepels)
  • - platte peterselie (3 eetlepels)
  • - sinaasappel (0.5 )
  • - pangasiusfilets (500 gram)
  • - courgette (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2 Snijd de courgette in twee linten per persoon.
  • 3 Leg de courgettelinten in de lengte twee aan twee naast elkaar, een centimeter overlappend.
  • 4 Pers en rasp de sinaasappel.
  • 5 Hak de peterselie en de dille fijn.
  • 6 Snipper de rode ui heel fijn.
  • 7 Schil de aardappelen en snij deze in stukken.
  • 8 Halveer de vis in de lengte.
  • 9 Kruid de vis met zout en peper en leg de filets op de courgette.
  • 10 Meng de sinaasappelrasp met peterselie, dille en ui en schep dit op de vis.
  • 11 Rol de courgette en vis stevig op en zet ze met cocktailprikkers vast.
  • 12 Zet de rolletjes naast elkaar in een kleine ovenschaal en schenk het sinaasappelsap en de olijfolie erover.
  • 13 Bak de visrolletjes in de oven in 25 minuten gaar.
  • 14 Kook intussen de aardappelen in 20 minuten gaar en de sperziebonen in 8-10 minuten.
  • 15 Serveer de visrolletjes op borden met de aardappelen en sperziebonen ernaast.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.