recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kruidige perentaart met cranberry’s

Nagerecht
12 personen
80 min
Ingrediënten
  • - abrikozenjam of gemberjam (4 eetlepels)
  • - custardpoeder (2 eetlepels)
  • - gedroogde cranberry’s (75 gram)
  • - sinaasappel (0.5 )
  • - verse rozemarijnnaaldjes (1 eetlepel)
  • - gemalen kardemom (2 theelepels)
  • - doyenne du comice peren (1 kilo)
  • - eidooier (1 )
  • - koude boter (125 gram)
  • - fijne kristalsuiker (100 gram)
  • - bloem (250 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de koude boter in kleine blokjes.
  • 2 Meng de bloem met de suiker en wat zout door elkaar.
  • 3 Schep de boter erdoor en wrijf alles met je vingertoppen tot een kruimelig mengsel.
  • 4 Voeg de eidooier toe en kneed alles met koele handen snel tot een deegbal.
  • 5 Druk het deeg in de springvorm dun uit op de bodem en maak een opstaande rand van drie tot vier cm hoog.
  • 6 Zet de vorm tot gebruik in de koelkast, zodat het deeg kan opstijven.
  • 7 Verwarm de oven voor op 175°C.
  • 8 Hak de rozemarijnnaaldjes grof.
  • 9 Rasp en pers de sinaasappel.
  • 10 Snijd de peren in vieren, schil ze en verwijder de klokhuizen.
  • 11 Snijd elk stuk peer eerst in drie dunnere partjes en halveer deze.
  • 12 Schep in een kom de stukken peer om met kardemom, rozemarijn, sinaasappelrasp, een eetlepel sinaasappelsap en cranberry’s.
  • 13 Strooi de custard over de deegbodem van de springvorm en verdeel het perenmengsel erover.
  • 14 Schuif de taartvorm een richel onder het midden van de oven en bak de perentaart veertig tot vijftig minuten goudbruin en gaar.
  • 15 Bestrijk direct uit de oven de gehele taart met jam.
  • 16 Laat afkoelen tot lauwwarm.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.