recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kruidige ricottaburgers met tomatensalade

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - rode ui (1 )
  • - balsamicoazijn (1 eetlepel)
  • - olijfolie (4 eetlepel(s))
  • - ricotta (250 gram)
  • - geraspte oude kaas (50 gram)
  • - bieslook (1 eetlepel)
  • - bloem (4 eetlepel(s))
  • - verse basilicum (1 bakje)
  • - tomaten (500 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met pasta.
  • 2 Voorbereiding: snijd de tomaten in plakjes; snijd de ui in dunne ringen; knip de bieslook fijn; hak de helft van het basilicum heel fijn, scheur de rest van de blaadjes in stukken.
  • 3 Meng in een slaschaal de tomaten met ui, basilicumblaadjes, azijn, de helft van de olijfolie en zout en peper naar smaak.
  • 4 Meng de ricotta goed met de kaas, fijngehakte basilicum, bieslook, de helft van de bloem, zout en versgemalen peper naar smaak.
  • 5 Vorm dit mengsel tot voor ieder twee kleine burgers en wentel ze door wat bloem.
  • 6 Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de burgers in 2-4 minuten goudbruin.
  • 7 Serveer de ricottaburgers met de salade.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.