recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kruidige runderbouillon met prei en paprika

Voorgerecht
4 personen
300 min
Ingrediënten
  • - water (1.5 liter)
  • - dunne prei (1 )
  • - schenkel met been (200 gram)
  • - ui met schil (1 )
  • - winterwortel (1 )
  • - laurierblaadje (1 )
  • - tijm (3 takjes)
  • - peterselie (4 takjes)
  • - zwarte peperkorrels (5 )
  • - gele paprika (0.5 )
Bereidingswijze
  • 1 Extra nodig: schone doek.
  • 2 Snijd het groen van de prei in stukken.
  • 3 Halveer de ui.
  • 4 Snijd de winterwortel in plakken.
  • 5 Leg de schenkel met poelet, preigroen, ui, wortel, kruiden en peperkorrels in een soeppan en schenk er het water bij.
  • 6 Breng het vocht op matig hoog vuur aan de kook en verwijder het schuim met een lepel.
  • 7 Laat de bouillon met de deksel schuin op de pan in 4 uur zachtjes trekken.
  • 8 Leg de vochtig gemaakte doek in een zeef en schenk de bouillon door de zeef in een andere pan.
  • 9 Laat de bouillon inkoken tot er ongeveer 800 ml over is.
  • 10 Snijd de helft van het poelet in stukjes, 5 cm van de prei in dunne ringen en de paprika in dunne reepjes.
  • 11 Roer het fijngesneden vlees met de prei en paprika door de bouillon en warm de bouillon nog 1-2 minuten door.
  • 12 Voeg zout naar smaak toe en serveer de bouillon in rechte glazen of diepe borden.
  • 13 Lekker met kaasstengels.