recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kruidige runderlappen met wortel en artisjokharten

Hoofdgerecht
4 personen
180 min
Ingrediënten
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - knoflook, in plakjes (3 tenen)
  • - uien (2 )
  • - gemberpoeder (1 theelepel)
  • - magere runderlappen (600 gram)
  • - saffraandraadjes (1 plukje)
  • - milde paprikapoeder (0.5 eetlepel)
  • - artisjokharten (uit blik) (400 gram)
  • - bospenen (8 )
  • - geroosterde sesamzaad (1 eetlepel)
  • - verse korianderblaadjes (2 eetlepels)
  • - water (500 ml)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de uien in partjes.
  • 2 Snijd het vlees in grove stukken.
  • 3 Laat het blik artisjokharten uitlekken.
  • 4 Snijd de bospenen in stukken van 4 cm.
  • 5 Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit de knoflook en ui in 3 minuten zachtjes glazig.
  • 6 Kruid het vlees met gemberpoeder, wat zout en versgemalen zwarte peper.
  • 7 Leg het vlees tussen de ui in de pan en bak de stukken rondom bruin.
  • 8 Wrijf de saffraan met wat zout in een vijzel fijn (of op een bordje met de bolle kant van een lepel) en strooi dit mengsel met de paprikapoeder over het vlees.
  • 9 Schep alles om en schenk er het water bij.
  • 10 Stoof het vlees met de deksel schuin op de pan in 2,5 uur zachtjes gaar.
  • 11 Halveer de artisjokharten en leg ze met de stukken wortel tussen het vlees.
  • 12 Stoof alles nog 20-30 minuten tot de wortels gaar zijn.
  • 13 Serveer de runderlappen met saus in een schaal en strooi er sesamzaad en koriander over.
  • 14 Lekker met couscous en komkommer.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.