recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kruidige vis met worteltjes en puree

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - msc visfilet mosterd-dille (400 gram)
  • - tafelaardappelen (1 kilo)
  • - vloeibare margarine (4 eetlepels)
  • - ui (1 )
  • - waspeen (600 gram)
  • - sinaasappel (1 )
  • - melk (150 ml)
  • - nootmuskaat
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2 Leg de vis in een ingevette ovenschaal en bak de filets in de oven in 20 minuten gaar.
  • 3 Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
  • 4 Kook de aardappelen in 15 minuten gaar.
  • 5 Rasp de schil van de sinaasappel.
  • 6 Pers de sinaasappel.
  • 7 Verwarm twee eetlepels margarine in een pan en schep de ui, waspeen en sinaasappelrasp erdoor.
  • 8 Schenk het sinaasappelsap erbij en voeg wat zout toe.
  • 9 Smoor de worteltjes afgedekt in 15 minuten zachtjes gaar.
  • 10 Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.
  • 11 Roer alles met de melk en twee eetlepels margarine tot een smeuïge puree en voeg wat zout, peper en nootmuskaat toe.
  • 12 Serveer de vis met de worteltjes en puree.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.