recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kruidige visspiesen met ham en courgette

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - metalen spiesen (8 stuks)
  • - kerstomaatjes (250 g)
  • - courgette (1 stuks)
  • - rauwe ham (100 g)
  • - kabeljauwfilet (500 g)
  • - gedroogde Italiaanse kruiden (1 eetlepel)
  • - knoflook (1 teen)
  • - olijfolie (4 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Pers de knoflook; Snijd de courgette in blokjes van 2 cm.
  • 2 Laat houten spiesen een half uur in ruim water weken.
  • 3 Meng in een kom de helft van de olijfolie met de knoflook, Italiaanse kruiden en royaal zwarte peper.
  • 4 Snijd de visfilet in blokjes van 3 cm en schep ze door het kruidenmengsel.
  • 5 Snijd de ham in repen van 2 cm en wikkel elk blokje vis in een reep ham.
  • 6 Steek de blokjes vis afgewisseld met blokjes courgette en kerstomaatjes aan de spiesen.
  • 7 Bestrijk de spiesen rondom met olijfolie en rooster ze op een smeulende barbecue of in een grillpan in 6-8 minuten rondom bruin en gaar.
  • 8 Wijntip: Frisse witte wijn, bijvoorbeeld Verdicchio dei Castelli di Jesi of Sauvignon Blanc.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.