recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kruidnotencake met chocola

Bijgerecht
10 personen
100 min
Ingrediënten
  • - kruidnoten (200 gram)
  • - pure chocolade(letters) (200 gram)
  • - sinaasappel (1 )
  • - bloem (200 gram)
  • - eieren (4 )
  • - fijne kristalsuiker (200 gram)
  • - zachte boter (200 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 160?C.
  • 2 Rasp en pers een halve sinaasappel.
  • 3 Hak de chocolade fijn.
  • 4 Klop in een kom de boter met de suiker met de handmixer tot een bleek luchtig en romig mengsel.
  • 5 Klop één voor één de eieren erdoor.
  • 6 Voeg een volgend ei pas toe als het vorige is opgenomen.
  • 7 Klop ook de bloem er met 3-4 eetlepels sinaasappelsap door en spatel tot slot de sinaasappelrasp en de chocolade erdoor.
  • 8 Verdeel een laag kruidnoten met de bolle kant naar beneden over de bodem van de vorm.
  • 9 Schenk hier de helft van het beslag op en verdeel er weer een laag kruidnoten over.
  • 10 Strijk de rest van het beslag erover en verdeel de resterende kruidnoten erover.
  • 11 Bak de cake in de oven in 1 uur en 15 minuten goudbruin en gaar.
  • 12 Laat de cake 5 minuten in de vorm afkoelen, keer de cake voorzichtig op een rooster en laat de cake verder afkoelen.
  • 13 Verpak de cake in aluminiumfolie en bewaar een dag.
  • 14 Hierdoor wordt de cake lekkerder.
  • 15 Serveer in plakken.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.