recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kwarktaart

Nagerecht
12 personen
270 min
Ingrediënten
  • - suiker (50 gram)
  • - slagroom (250 ml)
  • - volle vanillekwark (500 gram)
  • - sinaasappels (3 )
  • - gelatine (10 blaadjes)
  • - abrikozenjam (3 eetlepels)
  • - boter (25 gram)
  • - maria biscuitjes (200 gram)
  • - olie
Bereidingswijze
  • 1 Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de rand dun in met een beetje olie.
  • 2 Maal de biscuitjes in de keukenmachine tot een fijn meel.
  • 3 Voeg de gesmolten boter en jam toe en meng alles tot een kruimelig deeg.
  • 4 Druk het biscuitmengsel in de springvorm uit tot een dunne bodem.
  • 5 Week de blaadjes gelatine 10 minuten in een kom met koud water.
  • 6 Boen twee derde van de sinaasappels goed schoon en rasp de oranje schil er dun af.
  • 7 Schil deze sinaasappels daarna dik en snijd boven een kommetje de partjes tussen de vliesjes uit.
  • 8 Laat het sap dat hierbij vrijkomt, in het kommetje lopen.
  • 9 Pers de laatste sinaasappel uit.
  • 10 Verwarm al het sinaasappelsap in een steelpan.
  • 11 Neem de pan van het vuur.
  • 12 Knijp de blaadjes gelatine goed uit en los ze al roerend op in het warme sap.
  • 13 Laat het sap afkoelen tot het wat geleiachtig begint te worden.
  • 14 Meng in een kom de vanillekwark met het sinaasappelgelatinemengsel en de sinaasappelrasp.
  • 15 Klop in een andere kom de slagroom met de suiker met de handmixer stijf en schep dit luchtig door het kwarkmengsel.
  • 16 Schep alles in de springvorm en strijk de bovenkant glad.
  • 17 Leg de sinaasappelpartjes als een bloem in het midden.
  • 18 Laat de kwarktaart in de koelkast in 3-4 uur stevig worden.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.