recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Labneh met feta

Bijgerecht
4 personen
250 min
Ingrediënten
  • - volle yoghurt (1 liter)
  • - feta (200 gram)
  • - gedroogde oregano (0.5 eetlepel)
  • - gedroogde sesamzaadjes (0.5 eetlepel)
  • - verse munt, in reepjes
Bereidingswijze
  • 1 Maak een schone theedoek vochtig onder stromend water en wring goed uit.
  • 2 Zet een vergiet op een kom en bekleed het vergiet met de vochtige doek.
  • 3 Schenk de yoghurt in het vergiet en voeg een snuf zout toe.
  • 4 Laat de yoghurt zeker 4-5 uur uitlekken. Hoe langer de yoghurt kan uitlekken, hoe dikker de hangop.
  • 5 Schep het na het uitlekken in een ondiepe schaal en maak pieken met een vork.
  • 6 Verkruimel de feta en strooi erover.
  • 7 Meng in een kommetje de oregano met de geroosterde sesamzaadjes en wat versgemalen zwarte peper.
  • 8 Strooi dit over de feta en garneer met reepjes verse munt.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.