recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Lamsbout in bakpapier uit de oven

Hoofdgerecht
4 personen
50 min
Ingrediënten
  • - tomaten (600 g)
  • - ui (1 stuks)
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - verse oregano (5 eetlepels)
  • - ansjovisfilets (6 stuks)
  • - knoflook (3 tenen)
  • - lamsboutjes zonder been (600 g)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Snijd de knoflook in plakjes; Halveer de ansjovisfilets; Hak de verse oregano fijn; Snipper de ui; Snijd de tomaten in stukjes.
  • 2 Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • 3 Maak kleine inkepingen in de lamsbout en duw er knoflook en ansjovis in.
  • 4 Leg de boutjes elk op een dubbelgevouwen stuk bakpapier en verdeel de helft van de oregano, peper en de helft van de olijfolie over.
  • 5 Vouw het papier rond het vlees omhoog en bind het vast met paktouw.
  • 6 Bak de lamsboutjes in een braadslede in de oven in 25-35 minuten bruin en van binnen rosé (kerntemperatuur 60 °C).
  • 7 Bak de ui en tomaat met de rest van de oregano 10 minuten in de andere helft van de olijfolie.
  • 8 Pureer dit met de staafmixer tot een rulle saus.
  • 9 Breng op smaak met zout en peper.
  • 10 Serveer de lamsbout in plakken met de tomatensaus.
  • 11 Wijntip: Stevige rode wijn, bijvoorbeeld Shiraz of Merlot uit Australië.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.