recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Lamsbout met abrikozen-tomatensaus uit de oven

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - zout (1 theelepel)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - koekkruiden (2 theelepels)
  • - gemalen komijn (1 theelepel)
  • - honing (2 eetlepels)
  • - tomaatstukjes (uit blik) (400 gram)
  • - runderfond (100 ml)
  • - gedroogde abrikozen (125 gram)
  • - lamsbout zonder been (700 gram)
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - geschaafde amandelen (2 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Pers de knoflook.
  • 2 Meng de knoflook in een kom met koekkruiden, komijn, versgemalen zwarte peper, zout en honing.
  • 3 Snijd de abrikozen in vieren.
  • 4 Roer ook de tomaatstukjes met vocht, fond en abrikozen erdoor.
  • 5 Wrijf de stukken lamsbout in met zout, peper en bak ze in een hapjespan met olijfolie in 5 minuten rondom bruin.
  • 6 Schenk de saus eromheen en laat het vlees in nog 15-20 minuten rosé worden.
  • 7 Keer het regelmatig.
  • 8 Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin.
  • 9 Laat het vlees 5 minuten rusten en snijd het in plakken.
  • 10 Serveer de plakken vlees op warme borden en schep wat saus erover.
  • 11 Strooi de amandelen erover.
  • 12 Lekker met haricots verts en gele rijst of couscous.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.