recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Lamsbout met venkel en tomaat

Hoofdgerecht
5 personen
35 min
Ingrediënten
  • - kerstomaatjes (250 gram)
  • - venkelknollen (2 )
  • - lamsbout zonder been (700 gram)
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - citroensap (1 eetlepel)
  • - verse oregano (2 eetlepels)
  • - knoflook (3 tenen)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 220 °C/maak de barbecue aan.
  • 2 Zorg dat het vlees op kamertemperatuur is.
  • 3 Pers de knoflook.
  • 4 Hak de oregano fijn.
  • 5 Snijd de venkelknollen in acht parten per knol.
  • 6 Meng de knoflook met de oregano, het citroensap, wat zout en versgemalen zwarte peper en een vierde van de olijfolie.
  • 7 Wrijf de stukken lamsbout met dit mengsel in en leg ze in een braadslede.
  • 8 Leg de venkelparten en de tomaatjes rond het vlees en strooi er wat zout en peper over.
  • 9 Sprenkel de rest van de olijfolie over het vlees en de groenten.
  • 10 Schuif de braadslede in de oven en braad het vlees in 25-30 minuten bruin en van binnen rosé.
  • 11 In dezelfde tijd wordt de groente gaar.
  • 12 Bedruip alles tussendoor af en toe met braadvet.
  • 13 Of zet de braadslede op de hete barbecue en laat het vlees afgedekt met de deksel van de barbecue in 25-30 minuten mooi bruin en rosé worden.
  • 14 Keer het vlees regelmatig.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.