recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Lamsboutrollade met kruidige vulling

Hoofdgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - olijfolie (3 eetlepel(s))
  • - lamsbout zonder been a 300 gram (2 stukken)
  • - ras-el-hanout (1 eetlepel)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - rode paprika (0.5 )
  • - bosuitje (1 )
  • - gedroogde abrikozen (5 )
Bereidingswijze
  • 1 Snij de abrikozen in kleine stukjes en de bosuitje in dunne ringetjes.
  • 2 Snij paprika in piepkleine blokjes en hak de knoflook fijn.
  • 3 Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
  • 4 Meng in een kom de abrikozen met de bosui, paprika, knoflook, ras-el-hanout en wat zout.
  • 5 Wrijf de stukken lamsbout in met zout, peper en de helft van de olie.
  • 6 Spreid 1 stuk lamsbout op een plank en verdeel het abrikozenmengsel erover.
  • 7 Druk dit goed aan en leg het ander stuk lamsbout erop.
  • 8 Duw de stukken vlees aan de rand goed op elkaar, zodat de vulling nauwelijks meer te zien is.
  • 9 Bind het vlees elke centimeter op met rolladetouw.
  • 10 Bestrijk de rollade vlak voor het bereiden rondom in met olijfolie.
  • 11 Rooster de rollade op de barbecue in 15-20 minuten rondom mooi bruin en van binnen rosé, dit gaat nog beter met een deksel op de barbecue.
  • 12 Verpak de rollade in aluminiumfolie en laat het vlees 10 minuten rusten.
  • 13 Snijd de rollade in plakken.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.