recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Lamskoteletjes met muntsaus

Hoofdgerecht
4 personen
85 min
Ingrediënten
  • - boter (50 gram)
  • - lamskoteletjes (8 )
  • - suiker (2 eetlepels)
  • - witte wijnazijn (100 ml)
  • - verse muntblaadjes (3 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Hak de muntblaadjes heel fijn.
  • 2 Breng in een steelpan (geen aluminium!) de azijn met de suiker aan de kook en los de suiker al roerende op.
  • 3 Roer de muntblaadjes erdoor en verwarm de saus 2-3 minuten op zacht vuur.
  • 4 Schenk de saus in een schaaltje.
  • 5 Voeg zout en versgemalen peper naar smaak toe.
  • 6 Laat de saus afkoelen en laat de saus tenminste 1 uur staan, zodat de smaak zich goed kan ontwikkelen.
  • 7 Wrijf de lamskoteletjes in met zout en peper.
  • 8 Verwarm de boter in een grote koekenpan en bak de helft van de koteletjes tegelijk in 4-6 minuten mooi bruin en van binnen rosé.
  • 9 Bak de andere koteletjes op dezelfde manier.
  • 10 Leg op elk bord twee koteletjes en zet er een klein glaasje met muntsaus naast.
  • 11 Lekker met sperziebonen en gebakken aardappeltjes.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.