recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Lamskoteletjes met olijvenkorstje

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - lamskoteletjes (8 )
  • - verse oregano (2 eetlepels)
  • - zachte geitenkaas
  • - zwarte olijven zonder pit
  • - pijnboompitten
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met gebakken krieltjes en tomatensalade.
  • 2 Voorbereiding: Rooster de pijnboompitten; Hak de zwarte olijven zonder pit fijn; Verkruimel de zachte geitenkaas ; Hak de verse oregano fijn.
  • 3 Hak de pijnboompitten en olijven fijn en meng ze met de geitenkaas, oregano en peper naar smaak.
  • 4 Wrijf de koteletjes in met zout en peper en bak ze in de hete olie in gedeelten op hoog vuur bruin.
  • 5 Leg ze naast elkaar in een lage ovenschaal of op een bakplaat.
  • 6 Strijk het pijnboompittenmengsel over het vlees uit.
  • 7 Schuif de koteletjes onder een hete ovengrill en laat de kaas in 2-3 minuten kleuren.
  • 8 Wijntip: Lichte fruitige rode wijn zoals een Italiaanse Nero D’Avola. .
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.