recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Lamskoteletjes met witte asperges

Hoofdgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - nootmuskaat
  • - droge witte wijn (200 ml)
  • - lamskoteletjes (4 pakjes van 2 stuks 200 gram) op kamertempratuur (8 )
  • - olijfolie (6 eetlepels)
  • - verse tijm, fijngehakt (2 eetlepels)
  • - platte peterselie (fijngehakt) (5 eetlepels)
  • - knoflook, geperst (3 tenen)
  • - honing (2 volle eetlepels)
  • - mosterd (3 eetlepels)
  • - witte asperges, geschild en op gelijke lengtes (1 kg)
Bereidingswijze
  • 1 Leg de asperges in een stoompan en stoom ze in een steamer of boven een pan met kokend water in 15-20 minuten gaar.
  • 2 Verwarm de oven op 100 °C.
  • 3 Meng in een kom de mosterd met de honing, knoflook, peterselie, tijm, wat zout en versgemalen peper en de olijfolie.
  • 4 Bestrijk de lamskoteletjes royaal met dit mengsel.
  • 5 Bak de lamskoteletjes (eventueel in delen) in een koekenpan in 4-6 minuten mooi bruin, keer ze regelmatig.
  • 6 Van binnen mag het vlees nog rood tot rosé zijn.
  • 7 Leg de de lamskoteletjes die al gebakken zijn in een braadslede en houd ze warm in de oven.
  • 8 Bak de resterende lamskoteletjes op dezelfde manier.
  • 9 Schenk de wijn in de koekenpan, roer het aanbaksel los en laat het vocht inkoken tot een mooie jus.
  • 10 Laat de asperges in een vergiet uitlekken.
  • 11 Leg per persoon twee lamskoteletjes op warme borden mooi tegen elkaar aan en schep er wat jus over.
  • 12 Leg de asperges ernaast met de punten naar dezelfde kant.
  • 13 Strooi wat nootmuskaat over de asperges.
  • 14 Lekker met krielaardappeltjes.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.