recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Lamskoteletjes van de barbecue

Hoofdgerecht
4 personen
175 min
Ingrediënten
  • - lamskoteletjes (8 )
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - munt (3 eetlepels)
  • - sinaasappel (1 )
  • - versgemalen chilivlokken (1 theelepel)
  • - versgemalen zwarte peper (1 theelepel)
  • - gemalen komijn (2 theelepels)
  • - knoflook (3 tenen)
  • - volle yoghurt (500 ml)
Bereidingswijze
  • 1 Laat de yoghurt in een zeef bekleed met een vochtige doek 2-3 uur uitlekken.
  • 2 Pers de knoflook.
  • 3 Rasp de sinaasappel.
  • 4 Hak de munt fijn.
  • 5 Meng 2/3 van de geperste knoflook met komijn, zwarte peper, chilivlokken, sinaasappelrasp, 1/3 van de munt en de helft van de olijfolie.
  • 6 Wrijf de lamskoteletjes in met dit mengsel en laat 15 minuten liggen.
  • 7 Meng de dikke yoghurt in een schaal met de rest van geperste knoflook, de rest van de munt, de rest van de olijfolie en wat zout en peper.
  • 8 Rooster de lamskoteletjes op de barbecue of onder een hete ovengrill in 3-4 minuten mooi bruin en van binnen rosé.
  • 9 Serveer de lamskoteletjes met de yoghurtsaus en een salade van sperziebonen.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.