recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Lamslapjes met knoflook en courgette

Hoofdgerecht
4 personen
55 min
Ingrediënten
  • - vleesbouillon (2 dl)
  • - ui (1 stuks)
  • - knoflook (3 tenen)
  • - gedroogde oregano (1 eetlepel)
  • - versgemalen zwarte peper
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - lamslapjes (500 g)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met rijst.
  • 2 Voorbereiding: Snijd de knoflook in plakjes; Snipper de ui grof; Snijd de in blokjes.
  • 3 Snijd de lamslapjes in grove stukken en schep ze in een braadpan met de olijfolie, veel zwarte peper en de oregano door elkaar.
  • 4 Schep ook de knoflook, ui en courgette erdoor.
  • 5 Voeg de bouillon toe.
  • 6 Breng het geheel afgedekt op zacht vuur tegen de kook aan en stoof de lamslapjes in 40-50 minuten zachtjes gaar.
  • 7 Wijntip: Jonge rode wijn als Côtes du Ventoux, Chianti, of droge rosé.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.