recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Lamsvlees met kruidencrème, fettucine en gesmoorde tomaatjes

Hoofdgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - water (3 el)
  • - ovenschaal lamsvlees met kruidencrème (500 gram) (1 )
  • - zwarte olijven zonder pit (4 )
  • - groene olijven zonder pit (4 )
  • - olijfolie (3 el)
  • - knoflook (1 teen)
  • - cherrytomaatjes (500 gram)
  • - gerapste citroenschil (0.5 el)
  • - rozemarijnnaaldjes, fijngehakt (0.5 el)
  • - fettucine met spinazie (koelvers) (250 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2 Verwijder het verpakkingsmateriaal van de ovenschaal en schuif de schaal met lamsvlees en kruidencrème in het midden van de oven. Laat het vlees in 40 minuten gaar worden.
  • 3 Breng als het lamsvlees 25 minuten in de oven staat in een pan ruim water met wat zout aan de kook.
  • 4 Snijd de olijven in vieren.
  • 5 Verwarm de olijfolie in een kleine pan met dikke bodem en fruit de knoflook zachtjes glazig. Schep de tomaatjes met de olijven, citroenschil, rozemarijn en wat zout en versgemalen peper erdoor.
  • 6 Voeg het water toe. Smoor de tomaatjes afgedekt 6-8 minuten tot ze door en door warm zijn en de velletjes beginnen open te knappen.
  • 7 Schep af en toe om.
  • 8 Leg de fettucine in het kokende water en kook de pasta in 3-4 minuten beetgaar.
  • 9 Laat de pasta even in een vergiet uitlekken en schep de fettucine in het midden van 2 warme diepe borden.
  • 10 Schep het lamsvlees met de kruidencrème erop en verdeel de tomaatjes eromheen.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.