recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Langzaam gegaarde kabeljauwfilet met gele risotto

Hoofdgerecht
4 personen
60 min
Ingrediënten
  • - zout (1 theelepel(s))
  • - parmezaanse kaas (50 gram)
  • - visbouillon (van tabletten) (1 liter)
  • - koenjit (2 theelepel(s))
  • - rijst (300 gram)
  • - sjalotje(s) (2 )
  • - cherry tomaten (250 gram)
  • - zwarte olijven (100 gram)
  • - IJslandse kabeljauwfilet (4 dikke stukken)
  • - chilipoeder
  • - olijfolie extra vergine (100 ml)
  • - sinaasappel(s) (1 )
  • - knoflook (1 teen)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Pers de knoflook; rasp de sinaasappel; snijd de olijven in stukjes; hak de sjalotjes fijn.
  • 2 Meng de knoflook met sinaasappelrasp, de afgemeten hoeveelheid zout, 0.75 deel van de olijfolie, wat chilipeper en zwarte peper.
  • 3 Wentel de stukken kabeljauw erdoor en leg ze in een lage ovenschaal.
  • 4 Schep de olijven door de resterende sinaasappelolie en schep dit over de vis.
  • 5 Leg de tomaat tussen de stukken vis.
  • 6 Schuif de schaal in de oven en schakel de oven in op 120 °C.
  • 7 Laat de kabeljauw in 40 minuten net aan gaar worden.
  • 8 Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een braadpan en fruit de sjalotjes zachtjes glazig.
  • 9 Schep de rijst en koenjit erdoor en bak de korrels al omscheppend glazig.
  • 10 Voeg de helft van bouillon toe en kook de rijst zachtjes gaar.
  • 11 Roer regelmatig en voeg de rest van de bouillon in gedeelten toe.
  • 12 Roer de kaas en eventueel een klontje boter erdoor.
  • 13 Schep in grote diepe borden een bergje risotto en leg de kabeljauw met de olijfjes erop.
  • 14 Schep er wat smoorvocht over en garneer met de tomaatjes.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.