recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Langzaam gegaarde kalfsfricandeau met paprika-knoflook marinade

Hoofdgerecht
4 personen
180 min
Ingrediënten
  • - vleesfond (200 ml)
  • - droge witte wijn (150 ml)
  • - kalfsfricandeau (450 g)
  • - sinaasappel (1 stuks)
  • - verse oregano (2 eetlepels)
  • - verse tijmblaadjes (1 eetlepel)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - milde paprikapoeder (2 eetlepels)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - rode (punt)paprika (1 stuks)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met tagliatelle en gemengde groene groente.
  • 2 Voorbereiding: Snijd de rode (punt)paprika in stukjes; Hak de knoflook; Hak de verse oregano fijn; Rasp de sinaasappel.
  • 3 Pureer de paprika met knoflook en paprikapoeder in de blender en bak het in een koekenpan met hete olijfolie tot een dikke pasta.
  • 4 Roer de tijm, oregano en sinaasappelrasp erdoor en breng pittig op smaak met zout en zwarte peper.
  • 5 Wrijf de fricandeau rondom in met dit mengsel en schuif hem in een kleine ingevette braadslede in de oven.
  • 6 Schakel de oven in op 100 °C en braad de fricandeau 1,5-2 uur tot de binnenkant nog net rosé is (kerntemperatuur 65 °C).
  • 7 Kook het braadvocht met de wijn en fond in een pan op het vuur in tot een lichtgebonden jus.
  • 8 Serveer de fricandeau in plakken met wat jus erover.
  • 9 Wijntip: volle, jonge rode wijn, zoals Fleurie of Roussillon.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.