DekaMarkt
Ga naar de hoofdinhoud
Voor 4 personen

Langzaam gegaarde lamsbout (zonder been)

Hoofdgerecht Gemiddeld 600 minuten
(0)
Hoofdgerecht Gemiddeld

Ingrediënten

Bereidingswijze

Stap 1 Laat het vlees ten minste 1 uur op kamertemperatuur komen. Rasp de schil van de citroen. Pers 2 tenen knoflook. Ris de naaldjes van de rozemarijn en hak fijn. Stap 2 Meng in een kom met het citroenrasp, de knoflook en 75 gr boter tot kruidenboter. Breng op smaak met zout. Stap 3 Wrijf de lamsbout in met kruidenboter en laat ten minste 8 uur marineren. Stap 4 Snijd de winterpeen in schuine plakken, de ui in praten, de bleekselderij in boogjes en de prei in repen. Plet de resterende tenen knoflook. Verhit de barbecue tot 160ºC. Stap 5 Braad de lamsbout rondom goudbruin aan op het rooster van de barbecue. Stap 6 Verdeel intussen de peen, ui, bleekselderij, prei en knoflook over de braadslee en schenk er de rode wijn bij. Stap 7 Leg de lamsbout op de groenten en gaar in ongeveer 45 minuten op de barbecue. Bedruip het vlees 3 keer met braadvocht. Stap 8 Laat het vlees onder aluminiumfolie 10 minuten rusten. Stap 9 Druk intussen de groenten goed uit met een houten lepel in een zeef en vang het vocht uit de braadslee op. Stap 10 Laat dit in een steelpan tot een derde inkoken tot jus en voeg de resterende koude boter toe. Breng indien nodig op smaak met zout en versgemalen peper. Stap 11 Serveer het vlees met de jus.
Hoe vond je het recept? Geef het een beoordeling
Aanvullende benodigdheden - braadslee
Voedingswaarden (per portie)
Energie 685 kcal
Eiwit 38 g
Koolhydraten 13 g
Vet 46 g
Waarvan verzadigd 25 g
Trefwoorden
bbqbarbecuereceptenbarbecuevlees