recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Langzaam gegaarde zalm op salade van venkel en zeekraal

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - citroen (0.5 )
  • - zalmfilet (4 stukken)
  • - boter (50 g)
  • - versgemalen zwarte peper
  • - geurige olijfolie extra vergine (2 eetlepels)
  • - sherryazijn (1 eetlepel)
  • - kleine tomaten (2 stuks)
  • - zeekraal (200 g)
  • - venkelknol (klein) (1 stuks)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Snijd de venkelknol (klein) in dunne reepjes; Ontvel de kleine tomaten.
  • 2 Overgiet de venkel en zeekraal in een vergiet met kokend water en laat ze uitlekken.
  • 3 Verwijder de zaadjes uit de tomaten en snijd het vruchtvlees in reepjes.
  • 4 Schep in een kom de venkel, zeekraal en tomaat om met azijn, olijfolie en zout en peper naar smaak.
  • 5 Smelt de boter in een pan met een dikke bodem.
  • 6 Leg de zalmfilets erin, strooi er zout en peper over en knijp de citroen erboven uit.
  • 7 Smoor de zalm afgedekt 4-6 minuten op zacht vuur tot de vis van binnen rosé is.
  • 8 Schep er steeds wat boter over.
  • 9 Verdeel de salade over vier borden en leg de zalm erop.
  • 10 Wijntip: frisse witte wijn, bijvoorbeeld Sancerre of Verdicchio dei Castelli di Jesi.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.