recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Lasagne met courgette en spinazie

Hoofdgerecht
4 personen
50 min
Ingrediënten
  • - lasagnevellen (250 gram)
  • - geraspte 30+ kaas (100 gram)
  • - melk (100 ml)
  • - Griekse yoghurt (300 ml)
  • - spinazie (600 gram)
  • - gedroogde Italiaanse kruiden (1 eetlepel)
  • - courgette (1 )
  • - ui (1 )
  • - knoflook (2 tenen)
  • - olijfolie (2 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2 Hak de knoflook fijn.
  • 3 Snipper de ui.
  • 4 Snijd de courgette in kleine blokjes.
  • 5 Was de spinazie en laat deze goed uitlekken.
  • 6 Verhit de olijfolie in een wok en roerbak de knoflook, ui en courgette 3-4 minuten met de Italiaanse kruiden.
  • 7 Voeg de spinazie toe en laat de blaadjes al omscheppend slinken.
  • 8 Roer de yoghurt met de melk en kaas tot een saus.
  • 9 Verdeel een beetje groente over de bodem van een ingevette lasagneschaal en leg er 3-4 lasagnevellen op.
  • 10 Verdeel er een derde van de groente en 2-3 eetlepels saus over.
  • 11 Herhaal deze volgorde nog twee keer.
  • 12 Schenk de saus over de laatste laag groente en bak de lasagne in de oven in 30 minuten goudbruin en gaar.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.