recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Lasagne met Italiaanse groenten

Hoofdgerecht
4 personen
55 min
Ingrediënten
  • - rundergehakt (250 gram)
  • - italiaanse groente (400 gram)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - gedroogde Italiaanse kruiden (1 eetlepel)
  • - sugocasa (1 pot)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - bloem (50 gram)
  • - melk (500 ml)
  • - lasagnevellen (12 )
  • - geraspte 30+ kaas (50 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2 Bak het gehakt zonder extra vet in een hapjespan rul.
  • 3 Hak de knoflook fijn.
  • 4 Bak de Italiaanse groenten, knoflook en kruiden al omscheppend 3-4 minuten mee.
  • 5 Roer de tomatensaus erdoor en laat de saus 10 minuten zachtjes sudderen.
  • 6 Verwarm de olijfolie in een pan, voeg de bloem toe en roer beetje bij beetje de melk erdoor.
  • 7 Blijf roeren tot het een dikke bechamelsaus wordt.
  • 8 Voeg zout en peper naar smaak toe en verwarm de saus nog 5 minuten op zacht vuur.
  • 9 Schep wat gehaktsaus in een lasagneschaal en leg hier een derde van de lasagnevellen op.
  • 10 Verdeel hier een derde van de gehaktsaus over en daarop een beetje bechamelsaus.
  • 11 Dek alles af met een derde lasagnevellen en herhaal dit nog een keer.
  • 12 Strijk over de laatste lasagnevellen de rest van de gehaktsaus en bechamelsaus uit.
  • 13 Strooi de kaas erover.
  • 14 Bak de lasagne in de oven in 30 minuten goudbruin en gaar.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.