recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Lasagne met knolselderij en ham

Hoofdgerecht
4 personen
50 min
Ingrediënten
  • - geraspte 30+ kaas (50 gram)
  • - mozarella (1 bol)
  • - ham (150 gram)
  • - groene lasagnevellen (9 )
  • - verse tijmblaadjes (1 eetlepel)
  • - tomaten (3 )
  • - knolselderij schoongemaakt in blokjes (500 gram)
  • - ui (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Snipper de ui.
  • 2 Snijd de tomaten in stukjes.
  • 3 Snijd de mozzarella in dunne plakken.
  • 4 Verwarm de olijfolie in een hapjespan en schep de ui, knolselderij, tomaat met tijm en wat zout en versgemalen zwarte peper erdoor en smoor de groente afgedekt in 10 minuten zachtjes gaar.
  • 5 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 6 Schep een beetje van de groente in een ingevette lasagneschaal en leg er een laag lasagnevellen op.
  • 7 Leg er plakjes ham op en verdeel een derde van de groente erover.
  • 8 Herhaal deze volgorde nog 2 keer.
  • 9 Dek de laatste laag groente af met mozzarella en de geraspte kaas.
  • 10 Bak de lasagne in de oven in 25-30 minuten gaar.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.