recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Lasagne met mozzarella en courgette

Hoofdgerecht
6 personen
65 min
Ingrediënten
  • - mozzarella (2 bollen)
  • - courgette (1 )
  • - groene lasagnevellen (12 vellen)
  • - melk (500 ml)
  • - bloem (50 gram)
  • - boter (50 gram)
  • - gedroogde Italiaanse kruiden (1 eetlepel)
  • - olijfolie (2 eetlepel)
  • - tomaten (500 gram)
  • - bleekselderij (2 stengels)
  • - ui (1 )
  • - rundergehakt (500 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Snipper de ui.
  • 2 Snijd de bleekselderij in reepjes.
  • 3 Snijd de tomaten en courgette in plakken.
  • 4 Laat de mozzarella uitlekken en snijd deze in plakken.
  • 5 Bak het gehakt met de ui en bleekselderij in een braadpan met olijfolie zachtjes rul.
  • 6 Snijd de helft van de tomaten in stukjes en roer ze met de Italiaanse kruiden, wat zout en peper door het gehakt.
  • 7 Laat de saus 15 minuten zachtjes sudderen.
  • 8 Smelt de boter in een pan en voeg de bloem, wat zout en peper en scheut voor scheut de melk toe.
  • 9 Verwarm alles al roerend tot een gladde saus en laat de saus nog 5 minuten zachtjes koken.
  • 10 Verdeel wat gehaktsaus in een grote lasagneschaal en leg er een derde van de vellen lasagne op.
  • 11 Verdeel hierover de helft van het gehakt met een derde van de plakken courgette en tomaat.
  • 12 Schep er wat witte saus op en dek af met vellen lasagne.
  • 13 Herhaal deze volgorde en verdeel er dan de rest van de witte saus, courgette, tomaat erover.
  • 14 Dek af met de plakken mozzarella en bak de lasagne in de oven in 30-40 minuten goudbruin en gaar.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.