recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Lasagne met prei en zalm

Hoofdgerecht
4 personen
55 min
Ingrediënten
  • - lasagneschaal, ingevet (1 )
  • - jonge kaas (100 geraspte)
  • - zalmfilet (400 gram)
  • - groene lasagnebladen (9 blaadjes)
  • - verse tijmblaadjes (1 eetlepel)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - dikke preien (1250 gram)
  • - olijfolie (3 eetlepel(s))
  • - nootmuskaat
  • - laurierblaadjes (2 )
  • - volle melk (600 ml)
  • - bloem (50 gram)
  • - boter (50 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Smelt de boter in een pan met een dikke bodem en roer de bloem erdoor.
  • 2 Laat de bloem heel even pruttelen en voeg dan de helft van de melk toe.
  • 3 Verwarm het mengsel al roerende tot een gebonden dikke saus.
  • 4 Voeg al roerende scheut voor scheut de rest van de melk toe en blijf roeren tot het weer een gladde saus wordt.
  • 5 Hak de knoflook fijn.
  • 6 Snijd de zalm (vers of diepvries) in dunne plakjes.
  • 7 Snijd de prei in dunnen ringen.
  • 8 Voeg de laurierblaadjes met wat zout, versgemalen peper en nootmuskaat toe en laat de saus nog 10-15 minuten heel zachtjes pruttelen.
  • 9 Roer regelmatig.
  • 10 Verwarm de oven voor op 175 ?C.
  • 11 Verwarm de olijfolie in een wok en roerbak de prei met de knoflook, tijm en wat zout en peper 3-4 minuten tot de prei gaat slinken.
  • 12 Verdeel een kwart van de prei over de bodem van de schaal en bedek de prei met lasagnebladen.
  • 13 Verdeel hierover weer een kwart van de prei met 1/3 deel van de bechamelsaus en de helft van de plakjes zalm.
  • 14 Bedek dit weer met lasagnebladen en herhaal deze volgorde nog een keer.
  • 15 Verdeel de resterende prei en bechamelsaus over de laatste laag lasagne en strooi de geraspte kaas erover.
  • 16 Bak de lasagne in de oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.