recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Lasagne met spinazie en champignons - Gezinsvoordeelmenu

Hoofdgerecht
4 personen
55 min
Ingrediënten
  • - ui (1 )
  • - champignons (400 gram)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - stroganoff gehakt (250 gram)
  • - diepvries spinazie (450 gram)
  • - voorgekookte lasagne (9 bladen)
  • - mozzarella (1 bol)
  • - geraspte 30+ kaas (50 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven op 200C.
  • 2 Snipper de ui grof, en snijd de champignons in plakjes.
  • 3 Snijd de mozzarella in dunne plakjes.
  • 4 Bak de ui in een hapjespan met olijfolie goudbruin.
  • 5 Schep de ui op een bord en bak de champignons bruin.
  • 6 Schep ze bij de ui en strooi er zout en peper over.
  • 7 Bak het gehakt in het bakvet rul en knapperig.
  • 8 Ontdooi de spinazie volgens de aanwijzingen.
  • 9 Schep wat spinazie op de bodem van een ingevette lasagneschaal en leg er een derde van de vellen lasagne in.
  • 10 Verdeel hierover een derde van de spinazie, ui en champignons en de helft van het gehakt.
  • 11 Dek af met een derde van de vellen lasagne en herhaal deze volgorde.
  • 12 Verdeel de resterende spinazie, ui en champignons over de laatste laag lasagne en leg de mozzarella erop. (voeg indien nodig wat water, tomatensap of bouillon toe).
  • 13 Strooi geraspte kaas erover en bak de lasagne in de oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.