recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Lasagne met spinazie en tomaat

Hoofdgerecht
4 personen
50 min
Ingrediënten
  • - mozzarella (2 bollen)
  • - trostomaten (4 )
  • - lasagnevellen (9 )
  • - nootmuskaat
  • - melk (500 ml)
  • - bloem (50 gram)
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - knoflook (3 tenen)
  • - verse spinazie (600 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Bak de spinazie met de knoflook in een wok met een kwart van de olijfolie al omscheppend tot de blaadjes slinken.
  • 2 Verwarm de rest van de olijfolie in een pan.
  • 3 Roer de bloem erdoor en voeg al roerende scheut voor scheut de melk toe.
  • 4 Blijf roeren tot het een gladde saus wordt.
  • 5 Voeg zout, peper en nootmuskaat toe.
  • 6 Maak in een ingevette lasagneschaal laagjes van lasagne, spinazie, tomaat en een beetje saus.
  • 7 Herhaal dit 2 keer en strijk de rest van de saus erover.
  • 8 Strooi de mozarella erover en bak de lasagne in de oven in 30 minuten gaar en goudbruin.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.