recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Lasagne met tomaat en zalmforel

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - italiaanse kaas (pecorino) (100 g)
  • - zalmforelfilet (600 g)
  • - groene lasagnevellen (10 stuks)
  • - rode uien (2 stuks)
  • - verse basilicum (15 g)
  • - tomaten (750 g)
  • - nootmuskaat
  • - volle melk (300 ml)
  • - bloem (30 g)
  • - roomboter (30 g)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Snijd de tomaten in kleine stukjes; Hak de verse basilicum fijn; Snipper de rode uien; Snijd de zalmforelfilet in dunne plakjes; Rasp de italiaanse kaas (pecorino).
  • 2 Smelt de boter, roer de bloem erdoor en voeg al roerend scheut voor scheut de melk toe.
  • 3 Blijf roeren tot de saus gebonden is.
  • 4 Breng op smaak met zout peper en nootmuskaat.
  • 5 Pureer de tomaat in de keukenmachine en meng met basilicum, ui en zout en peper naar smaak.
  • 6 Schep wat tomatensaus in een ingevette lasagneschaal.
  • 7 Leg hierop een laag lasagnevellen.
  • 8 Verdeel er 0,33 van de tomatensaus, de helft van de zalm en een beetje witte saus over.
  • 9 Dek af met lasagnebladen en herhaal deze volgorde.
  • 10 Verdeel de rest van de tomatensaus en witte saus over de laatste laag lasagne en strooi de kaas erover.
  • 11 Bak de lasagne in de oven in 30 minuten goudbruin en gaar.
  • 12 Laat de lasagne uit de oven 10 minuten staan.
  • 13 Wijntip: Volle witte wijn, zoals Montalto Pinot Grigio of Chardonnay uit Zuid-Afrika.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.