recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Lasagne met zalm en tomaat

Hoofdgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - geraspte 30+ kaas (50 gram)
  • - mozzarella (1 bol)
  • - verse zalmfilet (in dunne plakjes) (300 gram)
  • - lasagnevellen (12 )
  • - platte peterselie (fijngehakt) (3 eetlepels)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - ui (1 )
  • - rijpe tomaten (750 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2 Snijd de tomaten in stukjes.
  • 3 Snipper de ui heel fijn.
  • 4 Hak de knoflook en de peterselie fijn.
  • 5 Snijd de mozzarella in blokjes.
  • 6 Meng in een kom de tomaat met ui, knoflook, peterselie en wat zout en versgemalen zwarte peper.
  • 7 Schep een beetje van dit mengsel op de bodem van een lage ovenschaal.
  • 8 Leg er een derde van de vellen lasagne in.
  • 9 Verdeel een derde van het tomaatmengsel en de zalmplakjes erover.
  • 10 Herhaal deze volgorde nog 2 keer en verdeel de mozzarella over de laatste laag tomaat met zalm.
  • 11 Strooi de geraspte kaas erover.
  • 12 Bak de lasagne in de oven in 30 minuten goudbruin en gaar.
  • 13 Laat de lasagne voor het serveren 10 minuten rusten.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.