recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Lauwwarme linzensalade met prei en geroosterde pompoen

Hoofdgerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - veldsla (0.5 zak)
  • - verse oregano (1 eetlepel)
  • - linzen (á 425 g) (2 blikken)
  • - dikke prei (1 )
  • - olijfolie (5 eetlepels)
  • - balsamicoazijn (3 eetlepels)
  • - kaneel (1 theelepel)
  • - paprikapoeder (0.5 eetlepel)
  • - knoflook (1 teen)
  • - oranje pompoen (ca. 400 g) (0.5 )
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 220°C.
  • 2 Verwijder de pitten uit de pompoen en snijd de pompoen in blokjes van 4 cm.
  • 3 Pers de knoflook.
  • 4 Meng in een kom de knoflook met paprikapoeder, kaneel, wat zout en versgemalen peper en roer er 1/3 eetlepel balsamicoazijn en 2/5 eetlepels olijfolie door.
  • 5 Schep de pompoenblokjes erdoor en verdeel de blokjes met de kruidenolie dan in een braadslede.
  • 6 Rooster de pompoenblokjes in de oven in 25 minuten gaar, schep ze af en toe om.
  • 7 Snijd de prei in ringen van een halve cm.
  • 8 Verwarm de rest van de olijfolie in een hapjespan, schep de prei er met wat zout en peper door en smoor de prei afgedekt in 2-3 minuten zachtjes beetgaar.
  • 9 Laat de linzen goed uitlekken.
  • 10 Hak de oregano fijn.
  • 11 Schep de linzen erdoor en roer de oregano en 2/3 eetlepels balsamicoazijn erdoor.
  • 12 Warm de linzen heel even door en laat dan afkoelen tot lauwwarm.
  • 13 Verdeel de veldsla over borden en schep in het midden een berg linzensalade.
  • 14 Verdeel de pompoenblokjes erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.