recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Lauwwarme sperziebonensalade met maatjesharing

Hoofdgerecht
4 personen
50 min
Ingrediënten
  • - maatjesharing (4 )
  • - verse dille (3 eetlepels)
  • - bosuitjes (2 )
  • - tomaten (4 )
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - citroensap (2 eetlepels)
  • - Griekse yoghurt (4 eetlepels)
  • - minikrieltjes (600 gram)
  • - sperziebonen (500 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Halveer de sperziebonen.
  • 2 Kook de sperziebonen en krieltjes samen in een pan in 8 minuten beetgaar.
  • 3 Laat ze in een vergiet uitlekken.
  • 4 Roer in een grote schaal de yoghurt met het citroensap en de olijfolie en wat zout en versgemalen peper tot een dressing.
  • 5 Snijd de tomaten in stukken en de bosuitjes in dunne ringetjes.
  • 6 Hak de dille fijn.
  • 7 Schep de tomaten, sperziebonen en krieltjes en de helft van de bosui en dille erdoor.
  • 8 Laat de salade minstens een half uur staan.
  • 9 Snijd de maatjesharingen in ruitjes van 3 cm.
  • 10 Serveer de salade in wijde kommen en leg de ruitjes haring erop.
  • 11 Strooi de rest van de bosui en dille erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.