recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Lekkerbekjes met zoetzure groenten

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - water (4 eetlepels)
  • - zoete chilisaus (6 eetlepels)
  • - tauge (100 gram)
  • - eiermie (250 gram)
  • - diepvries sperziebonen (450 gram)
  • - winterwortel (200 gram)
  • - prei (1 )
  • - knoflook (1 teen)
  • - lekkerbekjes (4 )
  • - sambal oelek (2 theelepels)
  • - Wokolie (3 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2 Hak de knoflook fijn.
  • 3 Snijd de prei in ringen van 1 cm.
  • 4 Snijd de winterwortel in plakken.
  • 5 Meng de wokolie met sambal en bestrijk de lekkerbekjes dun met de olie.
  • 6 Leg ze op een bakplaat en bak ze in de oven in 10-12 minuten knapperig bruin.
  • 7 Verhit de rest van de olie met sambal in een wok en roerbak de prei, wortel en sperziebonen 4 minuten.
  • 8 Kook de mie gaar volgens de aanwijzingen.
  • 9 Schep de taugé met het water en de zoetzure saus door de groente en smoor de groente in nog 4-6 minuten zachtjes gaar.
  • 10 Schep de mie in wijde kommen en schep de groente met saus erop.
  • 11 Leg daarop een lekkerbekje.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.