recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Lentegroene salade met gerookte kip

Lunch
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - gerookte kip (1 pakje)
  • - verse dille (1 eetlepel)
  • - walnootolie (3 eetlepels)
  • - sinaasappelsap (2 eetlepels)
  • - kropsla (1 )
  • - raapsteeltjes (75 gram)
  • - koolrabi (1 )
  • - peultjes (150 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Halveer de peultjes.
  • 2 Hak de verse dille fijn.
  • 3 Kook de peultjes is een pan met ruim kokend water met wat zout in 3-4 minuten beetgaar.
  • 4 Spoel ze in een vergiet af met koud water en laat ze uitlekken.
  • 5 Schil de koolrabi en rasp hem op een grove rasp.
  • 6 Snijd de worteltjes van de raapsteeltjes.
  • 7 Was de raapsteeltjes en de kropsla en maak ze droog in de slacentrifuge.
  • 8 Scheur de slabladeren in stukken.
  • 9 Klop in een kom een dressing van het sinaasappelsap met de walnootolie en dille en wat zout en peper.
  • 10 Schep de koolrabi en peultjes door de dressing en meng ook de raapsteeltjes en sla er luchtig door.
  • 11 Verdeel de salade over diepe borden.
  • 12 Snijd de gerookte kipfilet in dunne plakjes en leg ze op de salade.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.