recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Lentesalade met croutons

Bijgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - tuinkers (1 bakje)
  • - radijs (1 bosje)
  • - bospenen (3 )
  • - kleine krop ijsbergsla (1 )
  • - sinaasappel (1 )
  • - mayonaise (2 eetlepels)
  • - mosterd (0.5 eetlepel)
  • - gekookt ei (1 )
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - wit- of bruinbrood (3 sneetjes)
Bereidingswijze
  • 1 Picknickgerecht: Snijd de bospenen in dunne plakjes.
  • 2 Snijd de radijs in dunne plakjes.
  • 3 Snijd de ijsbergsla in brede repen.
  • 4 Knip de bieslook fijn.
  • 5 Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • 6 Snijd de sneetjes brood in blokjes en schep ze in een kom om met de olijfolie.
  • 7 Verdeel de blokjes brood over een bakplaat en bak ze in de oven in 8-10 minuten knapperig bruin.
  • 8 Laat de croutons helemaal afkoelen en verpak ze dan in een koelkastdoos.
  • 9 Prak in een klein koelkastdoosje het ei heel fijn en roer het met de mosterd, mayonaise, het sinaasappelsap en wat zout en peper tot een dressing.
  • 10 Schep in een grote afsluitbare kom de sla luchtig om met de wortel- en radijsplakjes en de tuinkers.
  • 11 Neem de salade, de dressing en de croutons afzonderlijk mee.
  • 12 Meng ter plekke de dressing door de salade en strooi de croutons erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.