recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Lentesalade met gerookte kip en bospeen

Voorgerecht
4 personen
15 min
Ingrediënten
  • - gerookte kipfilet (200 g)
  • - blauwschimmelkaas (100 g)
  • - bieslook (2 eetlepels)
  • - notenolie (4 eetlepels)
  • - citroen (0.5 stuks)
  • - verse panklare spinazie (100 g)
  • - krop sla (1 stuks)
  • - peultjes (50 g)
  • - bospeen (250 g)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met ciabatta.
  • 2 Voorbereiding: Snijd de bospeen in stukjes van 3 cm; Pers de citroen; Snijd de bieslook in stukjes van 2 cm; Verbrokkel de blauwschimmelkaas; Snijd de gerookte kipfilet in dunne plakjes.
  • 3 Kook de bospeen en peultjes in ruim kokend water in 4-5 minuten beetgaar.
  • 4 Spoel ze in een zeef af onder koud water en laat ze goed uitlekken.
  • 5 Was de sla, schud de bladeren droog en scheur ze in stukken.
  • 6 Klop in een kom het citroensap met notenolie en zout en peper naar smaak tot een dressing.
  • 7 Schep de worteltjes, peultjes, kropsla en spinazie er luchtig door.
  • 8 Schep de salade in diepe borden en verdeel de brokjes kaas, plakjes kip en het bieslook erover.
  • 9 Wijntip: Volle witte wijn, zoals Chardonnay uit Australië of Chili.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.