recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Lentesalade met gerookte kip

Voorgerecht
4 personen
10 min
Ingrediënten
  • - gerookte kip (250 g)
  • - radijs (1 bosje)
  • - rucola (75 g)
  • - veldsla (75 g)
  • - verse dragon (1 eetlepel)
  • - notenolie (4 eetlepels)
  • - witte wijnazijn (10.5 eetlepel)
  • - peultjes (200 g)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Hak de verse dragon fijn; Snijd de radijs in plakjes; Snijd de gerookte kip in dunne plakjes.
  • 2 Kook de peultjes in ruim kokend water in 3-4 minuten beetgaar.
  • 3 Spoel ze in een zeef af onder koud stromend water en laat ze uitlekken.
  • 4 Klop in een wijde schaal de azijn en olie met de dragon en zout en peper naar smaak tot een dressing.
  • 5 Schep de veldsla, rucola, peultjes en radijs erdoor.
  • 6 Verdeel de salade over de borden en leg de plakjes gerookte kip erop.
  • 7 Wijntip: Frisse witte wijn, zoals Sauvignon Blanc of Muscadet.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.