recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Lentesoep met geroosterde radijsjes

Voorgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - radijsjes (10 )
  • - kippenbouillon (750 ml)
  • - bladpeterselie (3 eetlepels)
  • - citroensap (1.5 eetlepel)
  • - grote kropsla (1 )
  • - bosuitjes (3 )
  • - aardappelen (250 g)
  • - boter (15 g)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven op 220°C.
  • 2 Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes.
  • 3 Snijd ook de bosui in stukjes.
  • 4 Smelt de boter in een soeppan en schep de blokjes aardappel, bosui en de slablaadjes erdoor.
  • 5 Sprenkel 1 eetlepel citroensap erover en smoor 2-3 minuten tot de slablaadjes slinken.
  • 6 Schep 5/6 peterselie erdoor en schenk de kippenbouillon erbij.
  • 7 Breng dit al roerend aan de kook en kook de soep in 8-10 minuten zachtjes gaar.
  • 8 Halveer de radijsjes en schep ze in een bakblik om met olijfolie, zout en versgemalen peper.
  • 9 Rooster de radijsjes 8-10 minuten in de oven tot ze lichtroze en gaar zijn.
  • 10 Pureer de soep met een staafmixer tot hij mooi glad en licht gebonden is.
  • 11 Breng op smaak met zout, versgemalen peper en enkele druppels citroensap.
  • 12 Schep de soep in diepe borden en schep de radijsjes in het midden.
  • 13 Strooi de resterende peterselie over de soep.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.