recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Lentestamppotje met lamssaucijs

Hoofdgerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - spinazie (450 gram)
  • - tomatensap (200 ml)
  • - pakje lamssaucijsjes (a 280 gram) (2 )
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - koolrabi (2 )
  • - kruimige aardappelen (800 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Schil en snijd de kruimige aardappelen en de koolrabi's in blokjes.
  • 2 Was de spinazie en laat deze goed uitlekken.
  • 3 Kook de aardappel- en koolrabiblokjes in een pan met een flinke bodem water met wat zout in 15-20 minuten gaar.
  • 4 Verwarm de helft van de olijfolie in een hapjespan.
  • 5 Prik de lamssaucijsjes in met een vork en bak ze rondom bruin.
  • 6 Schenk het tomatensap erbij en laat de saucijsjes in 10-12 minuten gaar sudderen.
  • 7 Laat zoveel vocht verdampen dat het een lekkere tomatenjus wordt.
  • 8 Giet de aardappelen en koolrabi af en vang het vocht op.
  • 9 Stamp ze fijn met een stamper en roer de rest van de olijfolie en zoveel van het kookvocht door, dat het een smeuïge stamppot wordt.
  • 10 Meng hand voor hand de spinaziebladeren erdoor en verwarm de stamppot al omscheppend tot de spinazie net begint te slinken.
  • 11 Voeg naar smaak zout en peper toe en serveer de stamppot in diepe borden.
  • 12 Leg de lamssaucijsjes erop en geef de tomatenjus erbij.